Ga voor minimalistisch mat

Je badkamer een matte afwerking meegeven is al een tijdje erg populair. Niet alles hoeft immers glanzend te zijn. Elegant mat is de grote designtrend en in alle sectoren - denk maar aan matte auto's - wordt er steeds meer voor een matte finish gekozen.

 

Matte badkamers zetten zichzelf in de verf door hun hoogwaardige afwerking en hun contrast met glanzende elementen. In deze blog inspireren onze badkameradviseurs je graag met frisse ideeën hoe je je badkamer kunt inrichten met matte ontwerpen en kleuren.

Mat(eriaal) bij uitstek

Het meest populaire matte materiaal bij X²O is solid surface. Het is tijdloos, ontzettend sterk en gaat eeuwenlang mee. De naam verklapt al dat je je mag verwachten aan een solide oppervlak. Solid surface geeft je badkamermeubel een aantrekkelijke matte ook. De grondstof is van uitermate hoge kwaliteit en is buitengewoon duurzaam. Alledaagse krassen en stoten hebben geen enkele invloed op de uitstraling van solid surface. Mooi meegenomen toch?

 

Wat Solid Surface uniek maakt, is dat het makkelijk verschillende vormen kan aannemen. Dat zorgt ervoor dat je alle badkamerfavorieten in solid surface kan laten maken, van baden, wastafels, douchebakken en zelfs accessoires. Veelzijdigheid troef en zo heeft elk badkamerproduct in Solid surface een bijzonder karakter.

   

Je badkamer op het matje

Veel matte baden zijn bij X²O Badkamers vervaardigd uit het unieke materiaal solid surface. De zachte structuur maakt je bad extra comfortabel.

 

De solid surface baden zijn tot in de puntjes afgewerkt en bestaan in verschillende designs : van vloeiend vrijstaand tot een gedurfd hoekbad. De matte look doet je bad stralen in eender welke interieurstijl.
 

De sobere elegantie van mat vind je ook terug in de splinternieuwe kranencollecties. Zwart en wit zijn in geen tijd uitgegroeid tot de populairste kraankleuren. Stoer, robuust en een tikkeltje retro. Speciaal afgewerkte kranen in kleur, in goud of in mat geven een exclusief karakter mee aan je badkamer. Matte kranen staan ook mooi in contrast met witte wastafels of sluiten perfect aan bij wastafels in solid surface.

   

Toilet in mat

Ook in het kleinste kamertje van ons huis vinden we de matte look terug. Vooral als je geen fan bent van de traditioneel glimmende porseleinen toiletpot, biedt de matte afwerking een uitweg. Dankzij hoogstaande technologie is het mogelijk om het witte porselein een matte look te geven. Wil je nog een stapje verder? Kies dan voor een mat zwart toilet. Ook voor je handenwasser kan je kiezen voor een matte finish. Of pak helemaal uit met een mat wit lak toiletmeubel in combinatie met een solid surface wastafel.

 
Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen kan X²O je de allerbeste producten aanbieden met matte afwerking. Ontdek alle matte toppers in onze webshop of ga eens langs in een showroom bij jou in de buurt.