Mix & match: stel zelf je badkamermeubel samen naar eigen smaak

Heb je renovatieplannen of ben je toe aan een nieuwe badkamer? Dan begint je zoektocht vaak met rondsurfen op het internet, het bezoeken van een showroom of het doorbladeren van catalogi en folders. Ook Pinterest en Instagram zijn erg geschikte media om ideeën en inspiratie op te doen. Begin mar al te dromen!


Heb je dan toch het badkamermeubel gevonden dat je aanspreekt, dan is het net niet de kleur die je wil of past de afmeting niet in je badkamer of… Er is altijd wel iets waardoor jouw badkamerdroom dan niet in vervulling kan gaan.


Geen paniek, staar je niet blind op wat je ziet. Wat velen niet weten is dat je zelf je favoriete badkamermeubel kan samenstellen. Dit kan je makkelijk doen met een eenvoudig stappenplan.

video

Video: Mix en match in 4 stappen

Stap 1: kies je wastafelmeubel met eventueel een bijpassende kolomkast, voor als je de ruimte hebt.

Wellicht heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur of stijl.

 • Hou je van hedendaags, klassiek, design, natuurlijke warmte, romantisch of industrieel? Voor elk interieurtype is er heel wat keuze.
 • Heb je de voorkeur voor een zwevend meubel? Of kies je voor dat extra beetje meer bergruimte met een staand meubel?
 • Bij de keuze van je meubel is ook de afmeting van belang. Zowel de breedte als de diepte spelen hierbij een belangrijke rol.Stap 2: kies je wastafel en bijpassend kraanwerk

Op elk type meubel passen ook verschillende wastafels.

 • Heb je een meubel gezien met opzetkommen maar wil je toch liever een geïntegreerde wastafel. Dan kan dit perfect!
 • Hierbij heb je nog de keuze tussen 1 of 2 lavabo’s, al dan niet asymmetrisch (met wastafel links of rechts).
 • Ook wat het materiaal betreft kan je kiezen uit composietmarmer, solid surface, keramisch materiaal, kwarts of graniet. Allemaal volgens de stijl en het budget dat je zelf voor ogen hebt.Bij elke wastafel kan je ook de kranen kiezen in verschillende kleuren, vormen en uitvoeringen.

 • Let daarbij op of de wastafel en voorgeboord kraangat heeft. Indien dit niet het geval is, dan kan je voor een geïntegreerde strakke muurkraan kiezen of maak je zelf een kraangat met een tegelboortje.
 • Ga voor strak zwart, cool metal kraanwerk of ligt je voorkeur eerder bij het tijdloze chroom? Keuze genoeg!

Stap 3: kies een spiegel of spiegelkast

Ook hier bepaal je zelf de stijl.

 • Wil je 1 spiegel met de breedte van je wastafel of liever 2 kleine spiegels (1 voor elke wastafel)? Met lange verticale spiegels zorg je voor een strakker effect. Ook ronde spiegels zijn erg in trek.
 • Sommige spiegels beschikken over geïntegreerde LED-verlichting; bij andere kan je er een stijlvolle verlichtingsarmatuur boven monteren.
 • Erg handig zijn spiegels met een geïntegreerde anti-dampfunctie zodat je geen damp moet wegvegen wanneer je uit je bad of douche komt.
 • Wanneer je kiest voor een spiegelkast, heb je extra bergruimte voor al je kleine spullen.Werk af met bijpassende accessoires

Ben je iemand met oog voor details en afwerking? Dan wil je je nieuwe badkamermeubel ongetwijfeld van stijlvolle bijpassende accessoires voorzien.

 • Kies hierbij voor je favoriete verzorgingsproduct dat qua kleur matcht met je badlinnen.
 • Ook hamman handdoeken zijn erg in trek.
 • Linnenmanden en krukjes zorgen voor extra sfeer en gebruiksgemak.
 • Ook tandenborstelhouders, bekers en zeepschaaltjes vind je in alle stijlen.

Genoeg inspiratie om aan de slag te gaan en zelf je badkamermeubel samen te stellen! Bij X²O begeleiden de showroommedewerkers je graag bij de zoektocht naar je droombadkamer of laat je verder inspireren op www.x2o.nl of volg onze styling ideeën op Pinterest of onze Instagram pagina's.Deze artikels kunnen ook interessant zijn

Hoe kies ik een douche die bij mij past?

Heb je al een visie of weet je nog niet helemaal ‘hoe en wat’? Met deze handige tips en tricks weet je meteen waar beginnen.
Lees meer >

Hoe kies ik de perfecte radiator?

We geven je graag 5 handige tips bij het kiezen van de perfecte radiator. Nooit meer koud hebben in je badkamer, wie wil dat niet?
Lees meer >

Wat je moet weten bij het kiezen van een nieuw toilet!

We begrijpen dat het kiezen van een nieuw toilet heel wat vragen met zich mee brengt. Daarom helpen we je graag bij het kiezen van een comfortabel en praktisch toilet zodat jij de beste keuze maakt.
Lees meer >
Op de hoogte blijven van X²O?

We voorzien heel wat nieuwe artikels vol inspiratie, tips & tricks.
Ook onze promoties en folders delen we graag met je!


Ik wil op de hoogte blijven