Hoe hang ik mijn Linie Lado badkamermeubel op?

Laat je je badkamermeubel installeren door een loodgieter? Of ga je als een echte doe-het-zelver aan de slag? Dan kan je waarschijnlijk wel een paar handige tips gebruiken, niet? Door de juiste stappen te volgen hangt jouw badkamermeubel op in no-time. Lees snel verder en ontdek onze tips.

 1. Voorbereiding is key!
 2. Plaatsen die handel
 3. Laat er water zijn met wastafel en kraan
 4. Fris en fruitig in de spiegel
 5. Extra opbergruimte dankzij een bijhorende kolomkast
 6. Controleer en werk afStap 1: Voorbereiding is key!

Start met je voorgemonteerd badkamermeubel uit te pakken. Je hoeft het dus zelf niet meer helemaal in elkaar te steken. Handig! Hij dient enkel nog tegen de muur gemonteerd te worden. Zo ga je snel en eenvoudig aan de slag.

Controleer of alle benodigde materialen aanwezig zijn. Zoek het juiste gereedschap bij elkaar en ga van start.

 • Boormachine
 • Kruisschroevendraaier
 • Potlood
 • Waterpas
 • Rolmeter


💡 Tip: Plaats het uitgepakte meubel op karton. Zo wordt het niet beschadigd. Heb je trouwens alle leidingen dichtgedraaid? Zo hou je je badkamer droog!
Stap 2: Plaatsen die handel

Wanneer alle leidingen op hun plaats zitten kan je je badkamermeubel gaan plaatsen. Start met het kiezen van de juiste hoogte. Afhankelijk van het type wastafel kies je jouw comfortabele hoogte. Standaard raden we aan om een zwevend meubel inclusief een geïntegreerde wastafel op 90 cm hoogte te plaatsen. Heb je gekozen voor een meubel met opzetkommen? Laat je meubel dan ongeveer 5 cm zakken. Zo garandeer je dat ieder gezinslid comfortabel zijn handen kan wassen. Meet hiervoor ook de dikte van je wastafel en trek deze centimeters af van je gewenste totale hoogte (vb. 90 cm of 85 cm).


Let’s do this!
Kijk waar de bevestigingspunten zitten in je badkamermeubel en trek een horizontale lijn (met waterpas) op de muur op de jouw gekozen hoogte. Teken met een potlood waar de boorgaten moeten komen, boor de gaten, plaats pluggen en bevestig de muurplaten met bijhorende schroeven. Maak de onderkast vast met de bevestigingshaken en haak ze vast op het muurplaatje. Gebruik de regelschroeven in de kast om de kast netjes tegen de muur te laten aansluiten. Voor meer informatie, bekijk ook zeker even de installatie fiche die je meekrijgt bij het meubel.


Gelukt? Doe nog een controle met de waterpas. Zodat je onderkast zeker recht hangt!💡 Tip:  een badkamermeubel kan zwaar zijn, vraag aan een vriend/familielid om te helpen plaatsen.


Plaats na bevestiging van je badkamermeubel vervolgens de extra ondersteuning (Linie Support). Monteer deze net onder je badkamermeubel tegen de muur. Ga terug aan de slag met het boren van gaten en bevestig de extra ondersteuning in de muur en in je meubel.
Stap 3: Laat er water zijn met wastafel en kraan

Badkamermeubel: check! Op naar de wastafel.


Voor de wastafel heb je heel wat opties. Zo heb je voor een wastafel met geïntegreerde waskommen de opties tussen het erg duurzame materiaal porselein en de strakke composiet marmer. Bij een inbouw wastafel zijn de kraangaten reeds geboord. Zo kan je snel en eenvoudig je kraan installeren. Gekozen? Installeren maar!

Maak gebruik van een tape om je badkamermeubel en wastafel te beschermen van de sanitaire siliconen. Door 3mm uitsparing te voorzien tussen de tape en de muur, maak je geen kans op vlekken. Breng de tape aan op je badkamermeubel en de zijkanten van je wastafel. Ga vervolgens aan de slag met sanitaire silicone. Geef de bovenkant van de onderkast een laagje sanitaire silicone. Plaats de wastafel op de kast. Passeer vervolgens nogmaals met de sanitaire silicone aan de achterkant van de wastafel om gaatjes te dichten.💡 Tip: Gebruik zuurvrije silicone, zo vermijd je vlekken op je badkamermeubel en wastafel.


Liever een wastafel met opzetkommen? Bekijk dan eerst waar je je opzetkom(men) wilt plaatsen. Je zal in je wastafeltablet eerst een kraangat en een gat voor de sifon moeten boren. Houdt hierbij rekening met de sifonuitsparing van de kast!


Installeer na het plaatsen van je wastafel je kraan naar keuze. Verbind de flexslangen van de kraan met de hoekstopkranen. Links voor warm water, rechts voor koud water. Sluit de sifon aan en open de hoofdkraan. Laat het testen beginnen!
Stap 4: Fris en fruitig in de spiegel

Je kijkt nooit zoveel in de spiegel als in je badkamer. Belangrijk dus dat hij hangt zoals het hoort! Op zoek naar extra opbergruimte? Kies dan voor een spiegelkast.


Standaard wordt een spiegel uitgelijnd met de bovenzijde 2 meter vanaf de grond. Afhankelijk van het type spiegel (rond/verticaal/horizontaal/spiegelkast) en de ooghoogte kan je hier uiteraard nog mee spelen.💡 Tip:  Vergeet de verlichting boven je spiegel niet. Wist je trouwens dat je ook kan kiezen voor een spiegel met geïntegreerde LED-verlichting?
Stap 5: Extra opbergruimte dankzij een bijhorende kolomkast

Handdoeken en je favoriete badkamerproducten berg je netjes op in een bijhorende kolomkast. Bovendien neemt een kolomkast niet veel plaats in. Win-Win!

Door je kolomkast uit te lijnen met de onderkant van je meubel of de bovenkant van je spiegel maak je van je badkamer een prachtig geheel.


Bepaal de hoogte, boor gaten en plaats pluggen op de gewenste plaats. Bevestig de muurplaten en haak de kolomkast via zijn bevestigingshaken aan de muur vast. Met regelschroeven sluit je de kolomkast perfect tegen de muur aan.💡 Tip:  Ga met een waterpas nog even na of alles recht hangt.
Stap 6: controleer en werk af

Alles hangt? Perfect, doe nog een finale controle met de waterpas. Sluit de hoofdkraan terug aan en controleer op lekken.💡 Tip: Denk eraan dat een badkamer een vochtige omgeving is. Dus ook het stroomcircuit. Beveilig daarom het circuit met een verliesstroomschakelaar van 30mA.


Werk af en maak je badkamer gezellig met de juiste accessoires. Installeer een handdoekhouder of een wandlegbord voor leuke productjes en een plantje.


Veel succes!

Met deze tips ga je helemaal zelf aan de slag met jouw badkamermeubel.

Ontdek ons uitgebreide Linie Lado assortiment of kom een kijkje nemen in één van onze X²O showrooms.


Maak een afspraak!

Ontdek de Linie Lado meubelreeks, helemaal volgens jouw stijl!

Eigentijdse stijl

Industriële stijl