Hoe onderhoud ik een accessoire in chroom, solid surface of leer?

Om lang plezier te hebben van je accessoires is het belangrijk ze goed te onderhouden. X²O biedt accessoires aan in verschillende materialen. 

  • Chroom 
    Kalkaanslag is een van de meest voorkomende kwaaltjes bij chroom accessoires. Je kan kalkaanslag beperken door je product bij installatie te behandelen met autopolish, een middel dat ook gebruikt wordt om de carrosserie van auto’s te poetsen. Herhaal de behandeling met autopolish halfjaarlijks. Om kalk te verwijderen kan je gebruik maken van de X²O kalkverwijderaar. Reinig chroom regelmatig met een milde reiniger zoals de X²O chroom reiniger en wrijf droog met een zachte doek. Om de natuurlijke glans van chroom te herstellen en een dunne bechermlaag te creëren, kan je gebruik maken van de X²O chroom polisherAgressieve reinigingsmiddelen vermijd je beter, want die kunnen de chroomlaag aantasten.
  • Solid surface
    Solid surface is een niet-poreus materiaal dat je eenvoudig kan onderhouden met een vochtige doek of spons en een zacht reinigingsmiddel. Solid surface regelmatig in cirkelbewegingen reinigen, helpt de oorspronkelijke staat van het materiaal te bewaren en voorkomt slijtage. Zo blijft je solid surface accessoire in perfecte staat. Voor hardnekkige vlekken kan je bij matte solid surface-oppervlakken een schuurmiddel en schuurspons gebruiken. Lichte krassen in solid surface kunnen bewerkt worden met zeer fijn schuurpapier. Agressieve schoonmaakmiddelen die zuren bevatten, of middelen op basis van aceton kunnen verkleuringen veroorzaken en zijn niet geschikt voor solid surface.
  • Leer
    Stof het leer wekelijks af met een droge doek. Vermijd overvloedig gebruik van water om te vermijden dat er vlekken ontstaan. Hou rekening met het feit dat zonlicht en diverse soorten kunstlicht, het leer kunnen doen verbleken. Stel je accessoire daarom niet bloot aan direct zonlicht.