Hoe onderhoud ik mijn glazen badwand?

Door het spattende water is je glazen badwand gevoelig voor kalkaanslag. Om dat te voorkomen, is het aangewezen na elk gebruik de glaswand droog te wrijven met een doek of een douchewisser. Reinig daarbovenop het glas met een glasreiniger voor gebruikelijk onderhoud. Je kan hiervoor gebruik maken van de X²O glazen wand reiniger. Om kalkaanslag te verwijderen gebruik je de X²O kalkverwijderaar.

Om het glas gedurende een langere tijd (afhankelijk van de gebruiksfrequentie) waterafstotend te maken en het vastzetten van kalk en vuil te voorkomen, kan je het glas behandelen met een nano-protector. Je kan hiervoor gebruik maken van de X²O nano protector.

Let op bij het gebruik van een nano protector: behandelen langs de binnenzijde (gebruikszijde) van de douche. Volg nauwgezet de aanbrenginstructies op de fles en respecteer de droogtijd.

Hoe onderhoud ik mijn bad?

Ongeacht welk materiaal je bad heeft, raden we aan geen agressieve reinigers of schuurmiddelen te gebruiken. Zij kunnen het product onherroepelijk beschadigen. Probeer bovendien zo veel mogelijk je bad droog te wrijven na elk gebruik om deze kalkvrij en in goede staat te houden. X²O biedt baden aan in acryl en solid surface. 

  • Acryl
    Acryl reinigen kan met een vochtige doek en water met een mild schoonmaakmiddel zoals de X²O Universele badkamerreiniger. Huishoudmiddelen met agressieve, chloorhoudende of schurende bestanddelen kunnen het oppervlak van de douchebak beschadigen en vermijd je beter. Kalkaanslag kan je best verwijderen met een schoonmaakazijn. Voor een intensieve reiniging van acryl kan je een speciale acrylreiniger gebruiken, zoals de X²O acryl reiniger en krasverwijderaar. Ook autopolish, een middel dat gebruikt wordt om de carrosserie van auto’s te poetsen, is geschikt om acryl te reinigen. Deze producten maken het oppervlak terug glanzend en leggen een waterafstotend laagje op je bad of douchebak. Dat laagje maakt het materiaal bestand tegen vlekken en kalkaanslag. Bovendien kan je met behulp van een dergelijke acryl reiniger kleine krasjes opvullen en onzichtbaar maken.
  • Solid surface
    Solid surface is een niet-poreus materiaal dat je eenvoudig kan onderhouden met een vochtige doek of spons en een zacht reinigingsmiddel. Solid surface regelmatig in cirkelbewegingen reinigen, helpt de oorspronkelijke staat van het materiaal te bewaren en voorkomt slijtage. Zo blijft je solid surface bad in perfecte staat. Voor hardnekkige vlekken kan je bij matte solid surface-oppervlakken een schuurmiddel en schuurspons gebruiken. Lichte krassen in solid surface kunnen bewerkt worden met zeer fijn schuurpapier. Agressieve schoonmaakmiddelen die zuren bevatten, of middelen op basis van aceton kunnen verkleuringen veroorzaken en zijn niet geschikt voor solid surface.

Hoe onderhoud ik mijn massagebad?

We raden aan om het massagebad na elk gebruik na te spoelen met lauw water. Zo vermijd je afzetting van zeep of andere producten. Op het poriën vrije acryloppervlak van het bad zal vuil zich nauwelijks vastzetten. Je kan het badoppervlak reinigen met een mild onderhoudsproduct en een zachte doek. Gebruik nooit schuurmiddelen of chemische onderhoudsproducten.

Het systeembad grondig reinigen gaat als volgt:

Stap 1: Laat het bad vollopen met warm water. Gebruik een geschikte whirlpoolreiniger, voeg de juiste hoeveelheid (zie etiket flacon) toe en laat het bad gedurende 10 minuten draaien.

Stap 2: Stop het systeem en laat 30 minuten inwerken.

Stap 3: Laat het systeem nogmaals werken gedurende 10 minuten.

Stap 4: Laat het bad leeglopen en spoel goed na met koud water.

Stap 5: Indien nodig kan je de behandeling herhalen.