Hoe reinig ik mijn porseleinen toilet?

Het toilet reinigen kan met een allesreiniger of specifieke toiletreiniger en een goede toiletborstel. De zitting en de buitenkant van de toiletpot was je af met lauw water en een vochtige zachte doek. Je kan hiervoor de X²O universele badkamerreiniger gebruiken. Bij hardnekkige vlekken in je porseleinen toilet, laat je allesreiniger of schoonmaakazijn een nachtje intrekken. Daarna schrob je de vlekken weg met de toiletborstel. Zet na een poetsbeurt van je toilet de zitting open om te vermijden dat de producten voor het toilet, de zitting aantasten. Gebruik geen schuurmiddelen of zuren. Je kan steeds een nieuwe toiletborstelkop bestellen bij X²O zonder de rest van de set opnieuw aan te kopen. 

Als je toilet verstopt is, gebruik dan geen chemische ontstoppingsmiddelen. Zo’n middelen tasten de afvoerleidingen aan en kunnen lekken veroorzaken. Ontstoppen kan eenvoudig met behulp van een ontstopper met zuignap.

Hoe onderhoud ik mijn spoelreservoir?

Bij een spoelreservoir is het belangrijk om de watertoevoer naar de tank voldoende te filteren, zeker in het geval deze op regenwater is aangesloten. We raden aan om de filter regelmatig onder koud water af te spoelen om verstopping te vermijden. zie onderstaande instructies voor meer informatie.

Indien het water in je toilet blijft lopen zijn er twee mogelijke oorzaken: of het bodemventiel is vervuild of aan vervanging toe, of de vulinrichting is slecht afgesteld of heeft onderhoud nodig. Draai in elk geval de vulkraan dicht en volg de onderstaande instructies.

> Download de stapsgewijze instructies voor meer informatie (pdf)